Strakserstatning knoglebrud

Indlæg oprettet af Bo Tind Harre

Bo Tind Harre

2024-06-07

Strakserstatning ved bestemte former for knoglebrud m.v. er en art af personskadeerstatning, men udbetalingen er uafhængig af, om skaden sidenhen medfører et varigt mén. I henhold til Rpl. § 513 er invaliditetserstatning kreditorbeskyttet, hvilket vi skal gøre opmærksom på i forbindelse med udbetalingen. Strakserstatning er vel ret beset ikke invaliditetserstatning? Jeg er i tvivl om, hvorvidt strakserstatning er beskyttet af bestemmelsen i Rpl. § 513. Er der nogle af jer, der har et svar på dette spørgsmål?
Bo Tind Harre
2024-06-07

Nu svarer jeg sådan set på mit eget spørgsmål, men jeg er fortsat i tvivl, så input er meget velkomne. Rpl. § 512 beskytter ydelser, der ikke kan kræves betalt til andre end den berettigede personligt. Spørgsmålet er, om strakserstatning falder ind under denne bestemmelse?

Gitte Kristensen
2024-07-30
Gitte Kristensen
2024-07-30

Hej Bo Jeg har været i tvivl om præcis det samme for nylig, men besluttede at strakserstatning er “et plaster på såret” dækning og derfor ikke er beskyttet af Rpl §512, men jeg er ikke sikker, så vil gerne høre hvad andre gør.

Kommentar